Mini portabella pica
Sudėtingumas:Labai lengva
Portabella mini pica
Kiekis:1 xViso:15 min.

Jums reikės:

 4 portabella grybų
 2 šaukšt. alyvuogių aliejaus
 1 ½ šaukštel. smulkinto česnako
 ¼ šaukštel. šaukštelio druskos
 žiupsnelio juodųjų pipirų
 ½ stiklin. picos padažo
 1 stiklin. susmulkinto mocarela sūrio
 2 pjaustytų, karštai rūkytų medžiotojų dešrelių
 ½ šaukštelio itališkų perieskonių
 4 šviežio baziliko lapelių

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
Į nedidelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų. Suberkite trintą česnaką, druską ir juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite. Kiekvieno grybo kepurės viršų aptepkite paruoštu aliejumi ir grybus sudėkite kepurėlėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite 10 minučių ir po to išimkite iš orkaitės.
Į kiekvieną kepurėlę įpilkite picos padažo, įdėkite sūrio, griežinėliais supjaustytų medžiotojų dešrelių ir kitų norimų priedų. Apibarstykite žiupsneliu itališkų prieskonių. Kepkite dar 5 minutes arba tol, kol sūris ištirps.
Mini portabella picas pagardinkite šviežiais baziliko lapeliais.

Reikės

 4 portabella grybų
 2 šaukšt. alyvuogių aliejaus
 1 ½ šaukštel. smulkinto česnako
 ¼ šaukštel. šaukštelio druskos
 žiupsnelio juodųjų pipirų
 ½ stiklin. picos padažo
 1 stiklin. susmulkinto mocarela sūrio
 2 pjaustytų, karštai rūkytų medžiotojų dešrelių
 ½ šaukštelio itališkų perieskonių
 4 šviežio baziliko lapelių

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
Į nedidelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų. Suberkite trintą česnaką, druską ir juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite. Kiekvieno grybo kepurės viršų aptepkite paruoštu aliejumi ir grybus sudėkite kepurėlėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite 10 minučių ir po to išimkite iš orkaitės.
Į kiekvieną kepurėlę įpilkite picos padažo, įdėkite sūrio, griežinėliais supjaustytų medžiotojų dešrelių ir kitų norimų priedų. Apibarstykite žiupsneliu itališkų prieskonių. Kepkite dar 5 minutes arba tol, kol sūris ištirps.
Mini portabella picas pagardinkite šviežiais baziliko lapeliais.

Mini portabella pica