Grill pievagrybių vėrinukai su tofu sūriu

KategorijaSudėtingumas:Labai lengva

Gill pievagrybių vėrinukai

Kiekis:1 xViso:30 min.

Jums reikės:

 500 g grill pievagrybių;
 200 g tofu sūrio;
 4 nedidelių raudonųjų svogūnų;
 200 g vyšninių pomidorų.
 Marinatui:
 100 ml alyvuogių arba rapsų aliejaus;
 4 česnako galvučių (smulkiai supjaustytų);
 ½ vidutinio dydžio citrinos sulčių;
 1 šaukšt. prieskoninių žolelių (čiobrelis, raudonėlis);
 ½ šaukštel. druskos;
 1 šaukšt. smulkintų kanapių sėklų;
 pipirų (pagal skonį);
 1 vnt. šviežių čili pipirų (smulkiai pjaustytų).

Paruošimas:

Į dubenį supilkite ir gerai išmaišykite visus marinatui skirtus ingredientus.

Į paruoštą marinatą sudėkite nuplautus pievagrybius, svogūnų ketvirčius ir kubeliais pjaustytą tofu sūrį. Viską gerai išmaišykite, kad marinatas pasiskirstytų. Marinuokite apie 30 min.

Kai pievagrybius, svogūnus ir tofu baigsite marinuoti, juos verkite ant kepimui skirtų iešmelių sluoksniuodami – svogūnas, pievagrybis, tofu kubelis, vyšninis pomidoras.

Suvertus iešmelius dėkite kepti ant grilio. Kepant galima patepti likusiu marinatu.

Kepdami iešmelius vartykite, tol kol grybai lengvai paruduos, ir iš jų ims skirtis sultys. Apytiksliai užtruksite 10 min, tačiau kepimo laikas priklauso nuo grilio kaitros.

Reikės

 500 g grill pievagrybių;
 200 g tofu sūrio;
 4 nedidelių raudonųjų svogūnų;
 200 g vyšninių pomidorų.
 Marinatui:
 100 ml alyvuogių arba rapsų aliejaus;
 4 česnako galvučių (smulkiai supjaustytų);
 ½ vidutinio dydžio citrinos sulčių;
 1 šaukšt. prieskoninių žolelių (čiobrelis, raudonėlis);
 ½ šaukštel. druskos;
 1 šaukšt. smulkintų kanapių sėklų;
 pipirų (pagal skonį);
 1 vnt. šviežių čili pipirų (smulkiai pjaustytų).

Gaminimas

1

Į dubenį supilkite ir gerai išmaišykite visus marinatui skirtus ingredientus.

Į paruoštą marinatą sudėkite nuplautus pievagrybius, svogūnų ketvirčius ir kubeliais pjaustytą tofu sūrį. Viską gerai išmaišykite, kad marinatas pasiskirstytų. Marinuokite apie 30 min.

Kai pievagrybius, svogūnus ir tofu baigsite marinuoti, juos verkite ant kepimui skirtų iešmelių sluoksniuodami – svogūnas, pievagrybis, tofu kubelis, vyšninis pomidoras.

Suvertus iešmelius dėkite kepti ant grilio. Kepant galima patepti likusiu marinatu.

Kepdami iešmelius vartykite, tol kol grybai lengvai paruduos, ir iš jų ims skirtis sultys. Apytiksliai užtruksite 10 min, tačiau kepimo laikas priklauso nuo grilio kaitros.

Grill pievagrybių vėrinukai su tofu sūriu