Virtiniai su pievagrybiais
Sudėtingumas:Vidutinis
Kiekis:1 xViso:50 min.

Jums reikės:

 2 stiklin. miltų;
 1 kiaušinio;
 ½ šaukštel. druskos;
 2 šaukšt. aliejaus;
 ½ stiklin. vandens;
 400 g šviežių baltųjų pievagrybių;
 1 smulkinto svogūno
 1 morkos;
 1 šaukšt. kukurūzų krakmolo;
 žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
 aliejaus kepimui;
 druskos

Paruošimas:

Iš miltų, druskos, aliejaus ir vandens užminkykite tešlą. Įmuškite kiaušinį, dar kartą išminkykite ir palikite apie 30 min. pastovėti.

Tuo tarpu pagaminkite įdarą. Drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius ir juos supjaustykite, sutarkuokite morką. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir jame 2-3 min. pakepinkite svogūnus. Į keptuvę suberkite grybus, tarkuotą morką, čiobrelius, druską ir atidengę kepkite ant kaitrios ugnies 5-7 min. Tada įberkite krakmolo ir maišydami kepkite keletą minučių. Po to nukaiskite ir leiskite atvėsti.

Plonai iškočiokite tešlą. Specialiu prietaisu virtiniams gaminti arba stikline išspauskite iš tešlos skritulius. Į jų vidurį dėkite grybų įdaro ir labai gerai užspauskite kraštelius.

Grybų virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Palaukite keletą minučių, kol jie iškils į paviršių ir virkite apie 8 min.

Padažui jums reikės: likusio grybų įdaro arba pjaustytų pievagrybių; šaukšto sviesto; 1/4 stiklinės sojos padažo; 1/3 stiklinės vandens; 1 šaukšto miltų.

Sumaišykite sojos padažą su miltais ir vandeniu. Pašildykite keptuvėje įdarą, įdėkite sviesto. Jei nenaudojate likusio įdaro, tuomet pievagrybius truputį pakepinkite svieste. Kai sviestas ištirpsta, ant grybų supilkite sojos, miltų ir vandens mišinį ir nuolat maišydami pakaitinkite kol užvirs.

Reikės

 2 stiklin. miltų;
 1 kiaušinio;
 ½ šaukštel. druskos;
 2 šaukšt. aliejaus;
 ½ stiklin. vandens;
 400 g šviežių baltųjų pievagrybių;
 1 smulkinto svogūno
 1 morkos;
 1 šaukšt. kukurūzų krakmolo;
 žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
 aliejaus kepimui;
 druskos

Gaminimas

1

Iš miltų, druskos, aliejaus ir vandens užminkykite tešlą. Įmuškite kiaušinį, dar kartą išminkykite ir palikite apie 30 min. pastovėti.

Tuo tarpu pagaminkite įdarą. Drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius ir juos supjaustykite, sutarkuokite morką. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir jame 2-3 min. pakepinkite svogūnus. Į keptuvę suberkite grybus, tarkuotą morką, čiobrelius, druską ir atidengę kepkite ant kaitrios ugnies 5-7 min. Tada įberkite krakmolo ir maišydami kepkite keletą minučių. Po to nukaiskite ir leiskite atvėsti.

Plonai iškočiokite tešlą. Specialiu prietaisu virtiniams gaminti arba stikline išspauskite iš tešlos skritulius. Į jų vidurį dėkite grybų įdaro ir labai gerai užspauskite kraštelius.

Grybų virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Palaukite keletą minučių, kol jie iškils į paviršių ir virkite apie 8 min.

Padažui jums reikės: likusio grybų įdaro arba pjaustytų pievagrybių; šaukšto sviesto; 1/4 stiklinės sojos padažo; 1/3 stiklinės vandens; 1 šaukšto miltų.

Sumaišykite sojos padažą su miltais ir vandeniu. Pašildykite keptuvėje įdarą, įdėkite sviesto. Jei nenaudojate likusio įdaro, tuomet pievagrybius truputį pakepinkite svieste. Kai sviestas ištirpsta, ant grybų supilkite sojos, miltų ir vandens mišinį ir nuolat maišydami pakaitinkite kol užvirs.

Virtiniai su pievagrybiais