Trinta pievagrybių sriuba
KategorijaSudėtingumas:Lengva
Kiekis:1 xViso:40 min.

Jums reikės:

 250 g baltųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
 1 nedidelio, smulkinto svogūno;
 ½ smulkinto poro;
 50 g sviesto;
 250 ml vištienos sultinio;
 250 ml pieno;
 120 ml grietinės;
 2 šaukšt. miltų
 baltos duonos skrebučių;
 pipirų ir druskos pagal skonį.

Paruošimas:

Puode ištirpdykite sviestą, sudėkite grybus, svogūną bei porą ir pakepinkite apie 5 min., kol suminkštės. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Į puodą supilkite sultinį ir pieną, įberkite pipirų, druskos. Sriubą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min., kartas nuo karto pamaišydami. Sudėkite grietinę ir elektriniu trintuvu išplakite puodo turinį, kol susidarys vientisa masė.

Patiekdami, į sriubą įdėkite keletą baltos duonos skrebučių ir papuoškite grybų griežinėliais.

Reikės

 250 g baltųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
 1 nedidelio, smulkinto svogūno;
 ½ smulkinto poro;
 50 g sviesto;
 250 ml vištienos sultinio;
 250 ml pieno;
 120 ml grietinės;
 2 šaukšt. miltų
 baltos duonos skrebučių;
 pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminimas

1

Puode ištirpdykite sviestą, sudėkite grybus, svogūną bei porą ir pakepinkite apie 5 min., kol suminkštės. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Į puodą supilkite sultinį ir pieną, įberkite pipirų, druskos. Sriubą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min., kartas nuo karto pamaišydami. Sudėkite grietinę ir elektriniu trintuvu išplakite puodo turinį, kol susidarys vientisa masė.

Patiekdami, į sriubą įdėkite keletą baltos duonos skrebučių ir papuoškite grybų griežinėliais.

Trinta pievagrybių sriuba