Jums reikės:
Paruošimas:
Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite supjaustytas bulves. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpdytame svieste patroškinkite susmulkintą svogūną, salierą, morkas ir didžiąją dalį pievagrybių, supjaustytų griežinėliais.
Paruoškite grybų "kaukoles". Ant likusių pievagrybių, naudodami gėrimų šiaudelį išskobkite dvi įdubas akims ir padarykite trikampio formos nosies ertmę. Mažo peiliuko pagalba išraižykite lūpas ir dantis.
Kai bulvės apvirs, maždaug po 15 minučių įpilkite patroškintus grybus bei daržoves, suberkite pipirus, druską ir virkite dar apie 5 min.
Po to sudėkite pievagrybių "kaukoles" ir griežinėliais supjaustytą raugintą agurką. Viską pavirkite iki 5 minučių, bet ne ilgiau. Verdant ilgiau grybai įgers per daug vandens, taps sunkūs ir "kaukolės" gražiai neplūduriuos sriuboje.
Baigus virti sriubą pagardinkite plėšytais šviežiais salierų lapais.
Sriubai, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, įdėkite sviesto arba aliejaus.
Reikės
Gaminimas
Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite supjaustytas bulves. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpdytame svieste patroškinkite susmulkintą svogūną, salierą, morkas ir didžiąją dalį pievagrybių, supjaustytų griežinėliais.
Paruoškite grybų "kaukoles". Ant likusių pievagrybių, naudodami gėrimų šiaudelį išskobkite dvi įdubas akims ir padarykite trikampio formos nosies ertmę. Mažo peiliuko pagalba išraižykite lūpas ir dantis.
Kai bulvės apvirs, maždaug po 15 minučių įpilkite patroškintus grybus bei daržoves, suberkite pipirus, druską ir virkite dar apie 5 min.
Po to sudėkite pievagrybių "kaukoles" ir griežinėliais supjaustytą raugintą agurką. Viską pavirkite iki 5 minučių, bet ne ilgiau. Verdant ilgiau grybai įgers per daug vandens, taps sunkūs ir "kaukolės" gražiai neplūduriuos sriuboje.
Baigus virti sriubą pagardinkite plėšytais šviežiais salierų lapais.
Sriubai, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, įdėkite sviesto arba aliejaus.