Pievagrybiais įdarytos sviestinių moliūgų puselės
Pievagrybiais įdaryti moliūgai
Kiekis:1 x

Jums reikės:

 3 vidutinio dydžio moliūgų
 1 stiklin. kuskuso
 250 ml vištienos arba daržovių sultinio (karšto)
 200 g porų (supjaustytų)
 400 g baltųjų pievagrybių (pjaustytų griežinėliais)
 4 skiltelių česnako (susmulkintų)
 1 nedidelio čili pipiro (supjaustyto)
 150 g fetos sūrio (sutrupinto)
 1 saujos šviežių petražolių (stambiai pjaustytų)
 Alyvuogių aliejaus kepimui
 Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki vidutinės-aukštos temperatūros. Perpjaukite moliūgus pusiau, išskobkite sėklas, aptepkite aliejumi, pagardinkite druska, apvyniokite folija ir kepkite 30–40 min., kol suminkštės.
2. Kol kepa moliūgai, paruoškite įdarą: kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu, uždenkite ir leiskite išbrinkti.
3. Keptuvėje ant viryklės įkaitinkite aliejų, pakepinkite porus, pievagrybius, česnaką ir čili pipirą.
4. Išbrinkusį kuskusą sumaišykite su keptomis daržovėmis, įmaišykite fetos sūrį ir petražoles.
5. Iškepusius moliūgus išvyniokite iš folijos, pripildykite įdaru, pabarstykite prieskoniais ir patiekite.

Reikės

 3 vidutinio dydžio moliūgų
 1 stiklin. kuskuso
 250 ml vištienos arba daržovių sultinio (karšto)
 200 g porų (supjaustytų)
 400 g baltųjų pievagrybių (pjaustytų griežinėliais)
 4 skiltelių česnako (susmulkintų)
 1 nedidelio čili pipiro (supjaustyto)
 150 g fetos sūrio (sutrupinto)
 1 saujos šviežių petražolių (stambiai pjaustytų)
 Alyvuogių aliejaus kepimui
 Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

1

1. Įkaitinkite orkaitę iki vidutinės-aukštos temperatūros. Perpjaukite moliūgus pusiau, išskobkite sėklas, aptepkite aliejumi, pagardinkite druska, apvyniokite folija ir kepkite 30–40 min., kol suminkštės.
2. Kol kepa moliūgai, paruoškite įdarą: kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu, uždenkite ir leiskite išbrinkti.
3. Keptuvėje ant viryklės įkaitinkite aliejų, pakepinkite porus, pievagrybius, česnaką ir čili pipirą.
4. Išbrinkusį kuskusą sumaišykite su keptomis daržovėmis, įmaišykite fetos sūrį ir petražoles.
5. Iškepusius moliūgus išvyniokite iš folijos, pripildykite įdaru, pabarstykite prieskoniais ir patiekite.

Pievagrybiais įdarytos sviestinių moliūgų puselės