Grill pievagrybiai su šonine
KategorijaSudėtingumas:Lengva
Kiekis:1 xViso:30 min.

Jums reikės:

 500 g šviežių pievagrybių;
 1 šaukšt. kepintų saulėgrąžų;
 100 g varškės sūrio su kmynais
 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiniu;
 80 g tepamo varškės sūrelio;
 100 ml alyvuogių aliejaus;
 150 g šaltai rūkytos šoninės, supjaustytos griežinėliais;
 druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius. Išlaužkite grybų kotelius ir peiliuku apipjaukite kepurėlės kraštus, kad tilptų daugiau įdaro. Gabalėliais supjaustykite sūrį.

Į grybo kepurėlę įberkite žiupsnelį saulėgrąžų, įdėkite po gabalėlį varškės ir pelėsinio sūrio. Kad įdaras laikytųsi, kepurėlės kraštus aptepkite tepamu varškės sūreliu.

Pievagrybių kepurėles apsukite šoninės griežinėliu, jį prie grybo pritvirtinkite mediniais smeigtukais.

Įdarytus pievagrybius kepkite ant grilio grotelių 10-15 min., kol grybai suminkštės ir iš jų pradės skirtis sultys.

Reikės

 500 g šviežių pievagrybių;
 1 šaukšt. kepintų saulėgrąžų;
 100 g varškės sūrio su kmynais
 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiniu;
 80 g tepamo varškės sūrelio;
 100 ml alyvuogių aliejaus;
 150 g šaltai rūkytos šoninės, supjaustytos griežinėliais;
 druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas

1

Drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius. Išlaužkite grybų kotelius ir peiliuku apipjaukite kepurėlės kraštus, kad tilptų daugiau įdaro. Gabalėliais supjaustykite sūrį.

Į grybo kepurėlę įberkite žiupsnelį saulėgrąžų, įdėkite po gabalėlį varškės ir pelėsinio sūrio. Kad įdaras laikytųsi, kepurėlės kraštus aptepkite tepamu varškės sūreliu.

Pievagrybių kepurėles apsukite šoninės griežinėliu, jį prie grybo pritvirtinkite mediniais smeigtukais.

Įdarytus pievagrybius kepkite ant grilio grotelių 10-15 min., kol grybai suminkštės ir iš jų pradės skirtis sultys.

Grill pievagrybiai su šonine