Grill čeburekai su pievagrybiais
Kategorija,
Kiekis:1 xViso:45 min.

Jums reikės:

 Tešlai:
 1 kg miltų
 400 ml vandens
 100 ml aliejaus
 1 šaukštel. druskos
 Įdarui:
 250 g pievagrybių
 250 g smulkintos kiaulienos
 250 g smulkintos jautienos
 500 g kiaulienos faršo
 100 ml sultinio
 2 svogūnų
 ryšelio svogūnų laiškų
 ryšelio petražolių
 ryšelio krapų
 1 šaukštel. druskos
 pipirų (pagal skonį)

Paruošimas:

Vandenį tešlai pakaitinkite iki 75-80 °C ir supilkite į dubenį. Ten pat supilkite aliejų, įberkite druskos ir išmaišykite. Dalimis pilkite miltus ir maišykite. Užminkykite kietoką tešlą, ir palikite pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.

Tuo tarpu, susmulkinkite prieskonines žoleles, svogūnus bei pievagrybius. Į dubenį sudėkite smulkintą jautieną ir kiaulieną, faršą, supilkite sultinį, suberkite smulkintas žoleles, svogūnus ir grybus. Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Paminkykite tešlą, suformuokite pailgą volelį ir supjaustykite lygiomis dalimis. Tešlos gabalėlius iškočiokite plonai į apvalų lakštą. Vienoje pusėje uždėkite įdaro, kita lakšto puse uždenkite ir gerai užspauskite kraštus šakute.

Ant įkaitusio grilio dėkite keptuvę su storu dugnu ir joje iki virimo įkaitinkite aliejų. Jo turi būti tiek, kad beveik apsemtų čeburekus. Į keptuvę dėkite čeburekus ir kepkite apversdami, kiekvieną pusę po 2-2,5 min. Skanaus!

Reikės

 Tešlai:
 1 kg miltų
 400 ml vandens
 100 ml aliejaus
 1 šaukštel. druskos
 Įdarui:
 250 g pievagrybių
 250 g smulkintos kiaulienos
 250 g smulkintos jautienos
 500 g kiaulienos faršo
 100 ml sultinio
 2 svogūnų
 ryšelio svogūnų laiškų
 ryšelio petražolių
 ryšelio krapų
 1 šaukštel. druskos
 pipirų (pagal skonį)

Gaminimas

1

Vandenį tešlai pakaitinkite iki 75-80 °C ir supilkite į dubenį. Ten pat supilkite aliejų, įberkite druskos ir išmaišykite. Dalimis pilkite miltus ir maišykite. Užminkykite kietoką tešlą, ir palikite pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.

Tuo tarpu, susmulkinkite prieskonines žoleles, svogūnus bei pievagrybius. Į dubenį sudėkite smulkintą jautieną ir kiaulieną, faršą, supilkite sultinį, suberkite smulkintas žoleles, svogūnus ir grybus. Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Paminkykite tešlą, suformuokite pailgą volelį ir supjaustykite lygiomis dalimis. Tešlos gabalėlius iškočiokite plonai į apvalų lakštą. Vienoje pusėje uždėkite įdaro, kita lakšto puse uždenkite ir gerai užspauskite kraštus šakute.

Ant įkaitusio grilio dėkite keptuvę su storu dugnu ir joje iki virimo įkaitinkite aliejų. Jo turi būti tiek, kad beveik apsemtų čeburekus. Į keptuvę dėkite čeburekus ir kepkite apversdami, kiekvieną pusę po 2-2,5 min. Skanaus!

Grill čeburekai su pievagrybiais