Portabella

Portabella grybas

Tai unikalaus skonio rudasis pievagrybis, dar kitaip vadinamas portabella. Šis grybas išsiskiria savo didele, plokščia, į skėtį panašia kepure. Ji rudos spalvos, kieta, mėsinga ir kvapi, apatinėje pusėje tankiai padengta tamsios spalvos lakšteliais. Portabella – dėl savo aromatingo, stipraus kvapo ir didelės, apie 10 cm skersmens, kepurės ypač vertinamas virėjų visoje Europoje.

Dėl savo išskirtinio dydžio Portabella pievagrybiai labiausiai tinka įvairiam kepimui, orkaitėje arba ant grilio, nepjaustyti, įvairiai įdaryti. Šie grybai, kaip vienas pagrindinių ingredientų, puikiai tinka įvairiems kepsniams, karštiems sumuštiniams ar mini picoms gaminti.

Portabella rudųjų pievagrybių sudėtyje nėra cholesterolio, yra gana daug vitamino D, B grupės vitaminų, mineralų – kalio, geležies, vario, seleno, kuris pasižymi stresą mažinančiomis, energiją atstatančiomis savybėmis.

Dėka puikaus skonio ir sotumo jausmą suteikiančių savybių, dietos besilaikantiesiems šis grybas gali sėkmingai pakeisti mėsą. Vienoje Portabella kepurėje yra tik 40 kalorijų.