Šitake grybai


Susipažinkime: Šitake (Shiitake) grybai

Šitakiai žinomi daugiau nei 6 tūkstančius metų, Azijoje laikomi ilgaamžiškumo ir sveikatos simboliu. Tai vienas geriausių ne gyvulinės kilmės geležies šaltinių. Juose gausu B grupės vitaminų, mineralų – magnio, fosforo, seleno, kalio, vario, cinko. Dėl maistinių savybių šie grybai ypač populiarūs vegetariškoje virtuvėje. Išsiskiria subtiliu, riešutus primenančiu skoniu, būtent tai nulėmė šitakių populiarumą modernioje virtuvėje. Troškinkite, virkite, kepkite juos keptuvėje ar grilyje plonai supjaustytais ir apkepintais ar net žaliais skaninkite salotas. Šie grybai puikiai dera su žuvimis, makaronais, garuose virtais ryžiais, vištienos ir daržovių patiekalais.