Baltieji pievagrybiai

Susipažinkime: baltieji pievagrybiai
Dideli, maži, žali, kepti, virti, skirti salotoms, sriuboms, padažams, picoms, kepti ant grotelių – aibė galimybių atsiveria turint vos vieną dėžutę įprastų baltųjų pievagrybių. Kitaip nei jų miško broliai, baltieji pievagrybiai šiandien auginami pramoniniu būdu, tad mėgautis jais galite ištisus metus. Pievagrybiuose yra daug naudingų baltymų, mineralų – fosforo, kalio, vario, seleno. Priešingai nei kai kurie kiti grybai, jie nesukelia alergijos, todėl puikiai tinka ir tiems, kurie negali valgyti randamų miške. Paruošti pievagrybius itin paprasta – jų nereikia lupti, užtenka nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu. Kad neprarastų spalvos, rekomenduojama pamerkti į vos parūgštintą vandenį. Įpjaustykite juos į salotas, kepkite ant grotelių, troškinkite, didesnes kepurėles įdarykite.