Šiurpo sriuba
Kategorija
Kiekis:1 x

Jums reikės:

 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
 1 l sultinio ar vandens;
 1 mažo svogūno;
 50 g sviesto;
 1 nedidelės morkos, supjaustytos griežinėliais;
 4 bulvių;
 ¼ rauginto agurko;
 salierų lapų;
 trupučio pipirų ir druskos pagal skonį

Paruošimas:

Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite supjaustytas bulves. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpdytame svieste patroškinkite susmulkintą svogūną, salierą, morkas ir didžiąją dalį pievagrybių, supjaustytų griežinėliais.

Paruoškite grybų "kaukoles". Ant likusių pievagrybių, naudodami gėrimų šiaudelį išskobkite dvi įdubas akims ir padarykite trikampio formos nosies ertmę. Mažo peiliuko pagalba išraižykite lūpas ir dantis.

Kai bulvės apvirs, maždaug po 15 minučių įpilkite patroškintus grybus bei daržoves, suberkite pipirus, druską ir virkite dar apie 5 min.

Po to sudėkite pievagrybių "kaukoles" ir griežinėliais supjaustytą raugintą agurką. Viską pavirkite iki 5 minučių, bet ne ilgiau. Verdant ilgiau grybai įgers per daug vandens, taps sunkūs ir "kaukolės" gražiai neplūduriuos sriuboje.

Baigus virti sriubą pagardinkite plėšytais šviežiais salierų lapais.

Sriubai, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, įdėkite sviesto arba aliejaus.

Reikės

 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
 1 l sultinio ar vandens;
 1 mažo svogūno;
 50 g sviesto;
 1 nedidelės morkos, supjaustytos griežinėliais;
 4 bulvių;
 ¼ rauginto agurko;
 salierų lapų;
 trupučio pipirų ir druskos pagal skonį

Gaminimas

1

Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite supjaustytas bulves. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpdytame svieste patroškinkite susmulkintą svogūną, salierą, morkas ir didžiąją dalį pievagrybių, supjaustytų griežinėliais.

2

Paruoškite grybų "kaukoles". Ant likusių pievagrybių, naudodami gėrimų šiaudelį išskobkite dvi įdubas akims ir padarykite trikampio formos nosies ertmę. Mažo peiliuko pagalba išraižykite lūpas ir dantis.

3

Kai bulvės apvirs, maždaug po 15 minučių įpilkite patroškintus grybus bei daržoves, suberkite pipirus, druską ir virkite dar apie 5 min.

4

Po to sudėkite pievagrybių "kaukoles" ir griežinėliais supjaustytą raugintą agurką. Viską pavirkite iki 5 minučių, bet ne ilgiau. Verdant ilgiau grybai įgers per daug vandens, taps sunkūs ir "kaukolės" gražiai neplūduriuos sriuboje.

5

Baigus virti sriubą pagardinkite plėšytais šviežiais salierų lapais.

Sriubai, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, įdėkite sviesto arba aliejaus.

Šiurpo sriuba